Nieuw! Fazenda koffie

Geplaatst op 30 januari 2019

Nu verkrijgbaar Fazenda koffies: Brazil Primavera en Peru Uctucamba (tevens biologisch en faitrade keurmerk). Met zorg gebrand in kleine hoeveelheid door onze koffiebrander Mocca d’Or.

Een deel van de opbrengst uit beide koffies wordt bovendien gebruikt om middels projecten bij te dragen aan de leefomstandigheden van de lokale bevolking op de koffieplantages.

 

De Brasil Primavera:

De fazenda (farm) Primavera is gelegen in Brazilië in de gemeente Angelandia in Minas Gerias en komt van een hoogte van 1000 meter. Deze koffie heeft Smaaknuances van: Sinaasappel, chocolade, caramel en Hazelnoot.

De meeste koffies uit dit gebied zijn ongewassen maar bij deze koffie is de boon uit de bes gehaald en vervolgens gedroogd in de zon (pulped natural). Daardoor heeft het zijn mooie zoete smaak. Chapade de Minas regio is een kleine regio geleden aan de Canyons rivier. In 1870 werd hier voor het eerst koffie verbouwd en dit zorgde voor een enorme Economische verbetering in de regio. De meeste koffies uit dit gebied zijn klein verbouwd en verwerkt als Natural.

 

De Peru Uctucamba.

De coöperantie Agraia Juan Marco El Palto heeft 350 leden en ligt in de Uctucamba provincie in het amazone gebied. Het unieke aan deze fazenda (farm) is dat er alleen maar vrouwen werken. In het amazone gebied wordt koffie vaak op kleine schaal verbouwd door verschillende boeren. Doordat ze vaak allemaal klein verbouwen wordt de koffie verzameld en naar een gezamenlijk washing station gebracht en verwerkt. Hierdoor zijn de risico’s voor de boer kleiner en kunnen ze gezamenlijk investeren. Deze koffie komt van een hoogte van 1550 meter en heeft de smaaknuances: Creamy, cacaobonen, zoethout, citrus.